Gündem

ABD istihbaratının da aradığı 'IŞİD bombacısı' İstanbul'da yakalandı

1 yıl önce

bombacı

İstanbul polisi, Amerikan istihbaratının da aradığı, IŞİD'in bomba yapım uzmanını düzenlediği operasyonla yakalayarak tutuklandı. Şüpheli ve 3 iş birlikçisi hakkında 22.5 yıl hapis cezası istendi.

IŞİD'in, başka ülkelerdeki saldırılarında kullanılacak bombaları hazırlayan grubunun kritik ismi Mustafa Abdulvahap Sofi Mahmut, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

 

TRT'den Hamza Çifçi'nin haberine göre Mahmut'un, kentte güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik saldırı planlandığı ve ABD'ye ait bazı kurumları da hedeflediği belirlendi.

 

1999 yılında Mısır'da doğan ve Suriye'de IŞİD'e katılan Mahmut, orada geçirdiği süre boyunca, patlayıcı, intihar kemerleri ve el yapımı patlayıcılar konusunda uzmanlaştı. İnternet üzerinden IŞİD üyelerine bomba yapımını anlatıyordu.


Terör örgütünün başka ülkelerdeki saldırılarında kullanılacak bombaları hazırlayan grubun kritik ismi oldu. Suriye'den ayrıldıktan sonra önce Mısır'a gitti, ardından da Türkiye'ye geldi.

 

İnternet üzerinden, IŞİD üyelerine bomba yapım ve kimya dersleri verdi.



İlgili konular

IŞİD

5 IŞİD'linin Türkiye'deki malvarlıkları hakkında karar

11 ay önce

Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda Rus, Çeçen, Özbek, Tacik ve Dağıstanlı 5 IŞİD'linin Türkiye'deki malvarlıkları donduruldu....Devamını oku
Erdoğan

El Kaide ve IŞİD'lilerin mal varlığı dondurulmuştu: Erdoğan kararı bozdu

1 yıl önce

Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, "IŞİD ve El Kaide ile bağlantılı gerçek kişiler" listesinde yer alan ve mal varlığı dondurulan 2 kişi hakkındaki hükümler yürürlükten kaldırıldı....Devamını oku