Politika

AKP İBB Meclis Üyesi Amine Kaba, partisini eleştirerek istifa etti

1 yıl önce

kaba

AKP İBB Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'adaletten uzaklaştığını'  ve 'makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliğini' gerekçe göstererek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

AKP Üsküdar Kadın Kolları yönetiminde görev yapan, Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı olarak çalışan ve Üsküdar ile İBB Meclis üyesi Amine Cansu Kaba, partisinden ayrıldı.

 

Kaba, istifasının gerekçesinde şunları dile getirdi:

 

"Mahalle Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak başlayıp, Üsküdar Kadın Kolları yönetiminde görev yaptığım, Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı olarak çalıştığım, Üsküdar ve İstanbul Belediye Meclis üyeliği görevlerini üstlendiğim Ak Parti'den bugün itibariyle istifa ediyorum.

 

19 yaşımda, vatanım ve milletim için büyük ideallerle adım attığım partimden ayrılma sebeplerim; adaletten uzaklaşma, zaman içinde insanların itibarsızlaştırılması, makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve 'bu kadarı da olmaz' dediğimiz yanlışlardır."



İlgili konular

istifa

Ankara Barosu Başkanı Kemal Koranel istifa ettiğini açıkladı

1 yıl önce

Ankara Barosu Başkanı Kemal Koranel, "Baronun üzerinden elini çekmemekte ısrarlı olan kirli siyasete dahil olmayacağım" diyerek istifa etti....Devamını oku
Kadın doktor

Erdoğan sahip çıkmadı: Kadın doktorun istifa mektubunda gözyaşı sel oldu

1 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Giderlerse gitsinler" dediği hekimlerden biri daha isyan ederek istifa edeceğini açıkladı. Kadın doktorun sosyal medyada yazdıkları tüyler ürpertti....Devamını oku