AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kazakistan'daki durumu çok yakından takip ettiklerini belirten Çelik, "Şartlar ne olursa olsun Kazakistan'ın yanındayız." dedi.
Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu televizyon programına çıktı, gerçekle alakası olmayan bir sürü iddiada bulundu. Hem Ulaştırma Bakanımız hem Meclis başkanımız gereken cevabı verdiler." diye konuştu.
Çelik'in Kazakistan'la ilgili açıklaması şöyle:
"Kazakistan'daki durumu çok yakından takip ediyoruz. Kazakistan ile köklü ilişkilerimiz var. Burada ortaya çıkan tabloyu yakın bir şekilde takip ediyoruz. Kazak halkının istediği şekilde Kazakistan'ın barışını koruyacak şekilde bu sıkıntılı günlerin de geride bırakılmasıdır. Türkiye, her zaman Kazakistan'ın yanında olacaktır. Şartlar ne olursa olsun Kazakistan'ın yanındayız."