Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tatar perşembe akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi yaptı.
İki lider arasındaki görüşmede, Kıbrıs konusundaki son gelişmelerin yanı sıra yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını ve aşı konularının konuşulduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının Covid-19 salgınıyla mücadelesinde yalnız olmadığını, ellerinden gelen desteğin daha önce olduğu gibi bundan sonra da devam ettirileceğini bildirdi.
Her zaman olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti ile yakın ve verimli ilişkilerin devam edeceğini belirten Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kıbrıs Türk halkına katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.