Eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'e, " FETÖ'ye yardım" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Selmet Şükür gelmedi. Yapılan duruşmada söz alan sanık avukatları, cumhuriyet savcısının mütalaasını reddettiler. Avukatlar, suç isnadının temel dayanaklarından gizli tanığın mahkemeye getirilemediğini ve tanık koruma programından da çıkarıldığını söylediler.
Müdafi avukatları, Selmet Şükür'ün yargılanmasının tek sebebinin oğlu Hakan Şükür olduğunu ifade ettiler. Dolayısı ile müvekkillerinin atılı suçlarla ilgisinin olmadığını ve sanığın beraatini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasını savundular.
Avukatların savunmaları tamamlandıktan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılmışsa da eylemlerinin "örgüte yardım" kapsamında olduğuna hükmederek, Selmet Şükür'ü 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.
Sanığın mal varlıklarının müsadere edilmesi talebinin de reddini kararlaştıran heyet, Şükür'ün mal varlıkları üzerindeki ihtiyati tedbirlerin kaldırılmasına hükmetti.