Hakkari'deki Şehit Selahattin İlköğretim Okulu'nun 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındakği Yusuf Eymen Velieceoğlu, Kanada merkezli Caribou Matematik Organizasyonu'nda tüm soruları doğru cevaplayarak, dünya şampiyonu oldu. Velieceoğlu, birinci olduğunu öğrenince "Çok mutluyum. Öğretmenimi, annemi ve babamı çok seviyorum" diye konuştu.
Hakkari'de yaşayan Orhan ve Nesrin Velieceoğlu'nun 3 çocuğundan en büyüğü Yusuf Eymen Velieceoğlu, Kanada merkezli düzenlenen Caribou Matematik Organizasyonu'nda tüm soruları doğru cevapladı. Şehit Selahattin İlköğretim Okulu'nun 2'nci sınıf öğrencisi Velieceoğlu, bu başarısı ile, ailesini ve Hakkarililerin gururu oldu.
Dünya birincisi olan Yusuf Eymen Velieceoğlu, öğretmen ve ailesinin desteği ile bu başarıyı elde ettiğini söyledi. Dünya birincisi olan Velieceoğlu, "Hakkari Şehit Selahattin İlköğretim Okulu'nda okuyorum. Öğretmenim bir sınav olduğunu söyledi. Babama sordum ve sınava girdim. Bütün soruları doğru cevapladım. Bu yüzden dünya birincisi oldum. Çok mutluyum. Öğretmenimi, annemi ve babamı çok seviyorum" şeklinde konuştu.