Politika

Kalın'dan Kavala ve Demirtaş yorumu: Açıklamalar Cumhurbaşkanını bağlamaz

4 gün önce

kavala

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bülent Arınç'ın Demirtaş ve Kavala'nın serbest bırakılmasına yönelik çağrısına, "Herkes kendi fikrini söylüyor, Cumhurbaşkanı'nı bağlamaz" diye yorumladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ın tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına yönelik çağrısını yorumlarken, "Cumhurbaşkanımız adına sözcü gibi konuşmuyorlar. Fikirlerini söylüyorlar, fikirlerini Cumhurbaşkanımıza da söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız bir konuyu birçok kişiden dinler" dedi.

NTV'de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalın, "Görüş ayrılıkları ABD'nin yanlış tercihleri sonucunda bu noktaya geldi. Türkiye gibi bir ülkeye yaptırım diliyle konuşursanız siz kaybedersiniz" ifadesini kullandı.

Ayrıca Kalın, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdidini 'kabul edilir değil' diye nitelendirirken, "Savcılık bir soruşturma başlattı" şeklinde konuştu.

İlgili konular

arınç

Avrasya Araştırma'dan Bülent Arınç tepkisi

2 gün önce