Gündem

Ziya Selçuk'dan yeni açıklamalar! Okullar kapanacak mı?

3 hafta önce

selçuk

Bir televizyon kanalına açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'okullar kapanacak mı' sorusuna cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon kanalına yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Okulların hem açık hem de açık olmadığı bir durumun söz konusu olduğunu belirten Bakan Selçuk, açıklamasında ‘okullar kapanacak mı’ sorusuna açıklık getirdi.

Bakan Selçuk’un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

• Burada önemli olan şu, elbette sorunlar yaşanıyor. Bizim işimiz bu sorunların yaşanmamasını sağlamak ve çözmek ama genel olarak baktığımız zaman biz neredeyiz sorusunun yanıtıyla ilgileniyoruz.
  •
  • Türkiye uzaktan eğitim ile ilgili hazırlıkları bakımında çok net verilerle ortaya koyabildiğimiz için mutluyuz. Dünyadaki ilk 5 ülke için diyebiliriz. TV kurmak ve canlı ders yapabilmek, bunların sayısının yüksekliği gibi birçok parametrede birçok mesafe aldık.
  •
  • Genel tabloda çok mutlu olmadığımız bir durum var şundan dolayı; çocuklarımızın öğrencilerimizin okulda olmasını arzu ediyoruz. Yüz yüze eğitim bizim önceliğimiz ama daha öncelik tanıdığımız şey sağlık. Okulların en çok kapalı olduğu ülkeler arasında ilk 5'te yer alıyoruz. Biz çok kontrollü bir şekilde okulları açamaya çalışıyoruz.
  •
  • Biz bu süreci günlük ve anlık takip ediyoruz diyebilirim. Dünyayı takip ediyoruz. Hangi ülkede ne tür tedbirler alınıyor noktasında.
  •
  • Bizim risk haritasına bakıldığında hangi illerde hangi sınıflar düzeyler açılmalı kapanmalı gibi bir takım öngörülerimiz var. 8-12. sınıflar gibi sınıfların sınav dönemi nedeniyle fırsat eşitliğini sağlamak gibi bazı ilkesel tutumlarımız var.
  •
  • Ama ilin durumu neyi gerektirirse o ilde ihtiyaç duyduğunda valilik gözetiminde kararlar alınıyor. Biz de burada yerinde karar kavramı çerçevesinde hangi illerde ne oluyoru takip ediyoruz.

İlgili konular

selçuk

Eski bakan Selçuk, Kardemir’e yönetim kurulu üyesi oldu

16 saat önce